Ιστορία της Αλόης

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ 2.200 π.Χ.

sclaytamplet

Η πρώτη τεκμηρίωση της Aloe vera αποτυπώνεται σε πήλινους πίνακες των Σουμερίων της πόλης Νιππούρ που χρονολογούνται από το 2.200 π.Χ..
Οι άνθρωποι αυτής της εποχής είχαν ήδη επίγνωση των επιπτώσεων καθαρισμού της αλόης για τα έντερα.
Σε αυτή την περίοδο της ιστορίας οι ασθένειες, θεωρούνται δαιμονική κατοχή του σώματος και μόνο ένα θεϊκό φυτό, όπως η αλόη είχε τη φυσική δύναμη για να ξορκίσει τους δαίμονες.

nefertitiΑΙΓΥΠΤΟΣ

Η πρώτη γνωστή γραπτή  μαρτυρία σχετικά με την θρεπτικότητα του  χυμού  του φυτού Aloevera υπαρχει ήδη πριν από 6.000 χρόνια  στην αρχαία Αίγυπτο. Αλόη θεωρήθηκε ως ιερό φυτό με  τα μυστικά για την ομορφιά, την υγεία και την αθανασία. Τόσο η Κλεοπάτρα,οσο και η Νεφερτίτη το χρησιμοποιούσαν  ως μέρος της καθημερινής φροντίδα του δέρματος  και της ομορφιάς τους. Η χρήση της αλόης είχε θεωρηθεί ως η επιδίωξη της σωματικής ομορφιάς. Ακόμη και οι νεκροί ταριχεύονταν  με aloevera, λόγω της αντι-βακτηριακής και αντιμύκητιακες ιδιότητες. Η Αλόη ήταν γνωστή ως το «φυτό της αιωνιότητας». Αντιφλεγμονώδης, και σαν  καταπραϋντικό του πονου τεκμηριώθηκαν στον «πάπυρο Eber» το 1.550 π.Χ.. Οι Μωαμεθανοί της Αιγύπτου είχαν την Aloevera ως ένα θρησκευτικό σύμβολο, και πίστευαν ότι ως ιερό σύμβολο που κρέμεται στην πόρτα θα τους προστατεύσει από τις συκοφαντιες και την κακη ενεργεια.  Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν την AloeVera  για τη θεραπεία της φυματίωσης.  Στην αρχαία Αίγυπτο, όταν ένας Φαραώ πέθανε, η  τελετή της κηδειας γινοταν με πρόσκληση που η τιμή  περιλάμβανε ένα κιλό της Αλόης. Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν το δύσοσμο μίγμα Αλόη και μύρο για την ταρίχευση και το τοποθετούσαν με τα ρούχα ταφής.

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

alexanderΣτην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου aloevera χρησιμοποιήθηκε ευρέως για την φαρμακευτική αγωγή στις χώρες της Ασίας. Είναι τεκμηριωμένο ότι ο Μέγας Αλέξανδρος απασχολείται με τη χρήση του χυμού αλόης για να επουλωθούν οι πληγές  των πολεμιστων  του (356-323 π.Χ.) ο Αλέξανδρος μεταφερε  καροτσάκια που φυτεύτηκαν Aloe vera για πρακτικούς λόγους, ώστε να έχουν φρέσκα προϊόντα  κατά τη διάρκεια διαφόρων εκστρατειών στις μάχη του. Λέγεται, ότι ο Αριστοτέλης έπεισε τον Μέγα Αλέξανδρο να καταλαβει το νησί Socotra ειδικά για να εχει την  πολύτιμη αλόη.  Με αυτό τον τρόπο ο Αλέξανδρος αποκτησε  επαρκή φαρμακευτική αγωγή για να επουλωθούν οι πληγές των στρατιωτων του.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ

Aloe-diosΠρος όφελός τους οι Ρωμαίοι ακολούθησαν τη σοφία των Αιγυπτίων και των Ελλήνων χρησιμοποιώντας επίσης τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού Aloevera. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Νέρωνα γύρω στο 50 π.Χ., οι Διοσκουρίδης γιατρός και φυσιοδίφης ταξίδεψαν στο σύνολο της Ανατολής έκαναν έρευνα νέων μεθόδων της φαρμακευτικής αγωγής. Έγραψαν αρκετά βιβλία διδασκαλίας για φαρμακευτική η οποία περιελάμβανε πολλές συνταγές για τη θεραπεία των αμέτρητων ασθενειών. Σε εκτενή κεφάλαια του με βάση τα θετικά αποτελέσματα της θεραπείας των φυτών, περιγράφει την αλόη ως ένα από τα αγαπημένα φυτά θεραπειων του. Συνιστάται η χρήση του χυμού αλόης για πολλές σωματικές διαταραχές, όπως η θεραπεία των πληγών, γαστρεντερικές ενοχλήσεις, ουλίτιδα, αρθραλγία, ερεθισμό του δέρματος, εγκαύματα, ακμή, απώλεια μαλλιών κ.λπ.

ΚΟΛΟΜΒΟΣ

Νέοι κόσμοι ανακαλύφθηκαν με τη βοήθεια της aloevera.Ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν γνωστό ότι είχε aloevera  σε γλάστρες στο στόλο των πλοίων του και το φυτό χρησιμοποιειουσε  για να θεραπεύσει τις πληγές των μισθοφόρων του.

Κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα, η Ισπανία φυτεύει την aloevera ,για να διαδώσει το φυτό σε περιοχές όπου δεν είχε ακόμη καλλιεργηθεί. Σήμερα οι μοναχοί θεορουνται ως καλά εκπαιδευμένοι  θεραπευτές -. Οι Μάγια Ινδοί βάφτισαν το χυμό του φυτού της ερήμου, όπως η «πηγή της νεότητας»

ΚΙΝΕΖΙΚΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ

Στην κινεζική κουλτούρα, η αλόη έχει ένα σημαντικό συστατικό για ιατρικές θεραπείες από την εποχή του MarcoPolo . Το βιβλίο θεραπεία του Shi-Shen περιγράφεται aloevera ως η «Μέθοδος της Αρμονίας» – το φυτό  διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των Κινέζων. Η ιαπωνική κουλτούρα εκτιμά, επίσης, σε μεγάλο βαθμό το φυτό αλόη, στην Ιαπωνία ήταν γνωστό ως το «φυτό Royal», ο χυμός που καταναλώνεται ως ελιξίριο. Στην Κίνα ο χυμός της Αλόης χρησιμοποιείται για να καθαρίζει  όλα τα εξανθήματα. Οι Ρώσοι την ονόμασαν  AloeVera , «το ελιξίριο της μακροζωίας».

Στον 7ο αιώνα οι Κινέζοι MedicasMateria έγραψαν για τη χρήση της Aloevera για την ιγμορίτιδα και άλλες δερματικές παθήσεις.

Κατά το NativeAmerican οι Ινδοί χρησιμοποιούν την Αλόη για τις μαλακτικές και αναζωογονητικές δυνάμεις της.

Στην ινδική ιατρική Ayurvedic, η αλόη χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές, όπως αναζωογονητικές θεραπείες και να σταθεροποιηθεί το καρδιαγγειακό σύστημα. Η Αλόη θεωρείται ως το φυτό της ισορροπίας μεταξύ pitta, Kapha και Vata – η αλόη είναι ένα από τα πολύ λίγα φυτά που κατέχουν αυτές τις ιδιότητες!

Ο Χριστόφορος Κολόμβος είπε κάποτε «Τέσσερα λαχανικά είναι απαραίτητα για την ευημερία του ανθρώπου: σιτάρι, το σταφύλι, η ελιά και αλόη. Το πρώτο τρέφει τον ίδιο, το δεύτερο τρέφει το πνεύμα του, το τρίτο φέρνει αρμονία και το τέταρτο θεραπεύει αυτόν.

Στις αρχές του Μεσαίωνα γύρω στο 1100,  μια  Benedictine καλόγρια, που περιγράφει την αλόη ως θεραπεία για τον  ίκτερο, γαστρικες μολύνσεις, την ημικρανία, την τερηδόνα και τα έλκη.

Στον Ψαλμό 45:8 α λέει, «Όλα τα ρούχα σας είναι αρωματικά με σμύρνα, την αλόη και Cassia.» Αλόη χρησιμοποιήθηκε με την ευκαιρία του γάμου του βασιλιά, ίσως γάμο του Βασιλιά Σολομώντα. Στο Άσμα Ασμάτων 4:14 b λέει, «… σμύρνα και την αλόη, μαζί με όλα τα καλύτερα μπαχαρικά.»  Τα σαρκώδη φύλλα που περιέχονται αλοΐνης, μια ουσία η οποία, διαλύεται σε νερό και προστίθεται σε μύρο, χρησιμοποιήθηκε σε βιβλικούς χρόνους για άκρως τελειοποιήσει την τέχνη τους ταρίχευση  John 19:. 38-40 λέει, «Και μετά από αυτά τα πράγματα ο Ιωσήφ της Αριμαθαίας, είναι ένας μαθητής του Ιησού, αλλά  για το φόβο των Ιουδαίων, ζήτησε από τον Πιλάτο αν θα μπορούσε να πάρει το σώμα του Ιησού. και ο Πιλάτος του δίνει την  άδεια, και πήρε το σώμα του Ιησού και μαζι με τον   Νικόδημο  φέρνοντας ένα μείγμα από σμύρνα και την αλόη, περίπου £ 100 σε βάρος.

Σήμερα στην Ιαπωνία AloeVera χρησιμοποιείται συνήθως ως συστατικό σε εμπορικά διαθέσιμο γιαούρτι. Υπάρχουν επίσης πολλές εταιρείες που παράγουν AloeVera ποτά.

Back to Top