Το πόσιμο gel Αλόης μειώνει τις ρυτίδες και παράγει προκολλαγόνο!

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στα Χρονικά της Δερματολογίας, από την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Ιατρικής της Σεούλ, διαπιστώθηκε ότι το πόσιμο συμπλήρωμα διατροφής που διαθέτει υψηλές περιεκτικότητες σε γέλη [gel ]αλόης μειώνει τις ρυτίδες του προσώπου και αυξάνει την ελαστικότητα του, ενώ παράλληλα αυξάνει την παραγωγή προκολλαγόνου στον οργανισμό.

Σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί εάν η γέλη γέλη [gel] της αλόης βέρα έχει αντιγηραντικές ιδιότητες στο δέρμα.

Η Μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η εξής:

Τριάντα γυναίκες άνω των 45 ετών πήραν μέρος στην έρευνα και έλαβαν 2 διαφορετικές δόσεις (χαμηλή δόση & υψηλή δόση) συμπληρώματος διατροφής με γέλη Aloe vera για 90 ημέρες. Η κατάσταση αναφοράς τους χρησιμοποιήθηκε ως έλεγχος. Κατά την έναρξη και την ολοκλήρωση της μελέτης, οι ρυτίδες του προσώπου μετρήθηκαν χρησιμοποιώντας ένα αντίγραφο του δέρματος και μετρήθηκε η ελαστικότητα του προσώπου με έναν in vivo μετρητή ελαστικότητας αναρρόφησης δέρματος. Δείγματα δέρματος ελήφθησαν πριν και μετά την πρόσληψη αλόης για να συγκριθούν τα επίπεδα mRNA προκολλαγόνου και μητρικής μεταλλοπρωτεϊνάσης 1 (ΜΜΡ-1) τύπου Ι με εκτέλεση RT-PCR σε πραγματικό χρόνο.

Αποτελέσματα:

Μετά την πρόσληψη γέλης αλόης, οι ρυτίδες του προσώπου βελτιώθηκαν σημαντικά (p <0,05) και στις δύο ομάδες και η ελαστικότητα του προσώπου βελτιώθηκε στην ομάδα ακόμα και της χαμηλότερης δόσης. Στο φωτοπροστατευμένο δέρμα, τα επίπεδα mRNA προκολλαγόνου τύπου Ι αυξήθηκαν και στις δύο ομάδες. Η παραγωγή προκολλαγόνου τύπου Ι αυξήθηκε ουσιαστικά και στις δύο ομάδες.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τη μελέτη στην online έκδοση των Χρονικών της Δερματολογίας: 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2883372/#

Απόδοση κειμένου: Μάγδα Κ. Τερζίδου

____________________________________________

Διατηρήστε τη νεότητα του δέρματος και του οργανισμού σας με τα συμπληρώματα διατροφής της Hellenic Aloe. Η περιεκτίκοτητα σε νωπή γέλη Κρητικής αλόης είναι μια από τις υψηλότερες στον κόσμο.
Δεν περιέχουν σκόνη αλόης και βενζοϊκό νάτριο.

Shopping Cart
Scroll to Top
0
CART
  • No products in the cart.