Η ποικιλία που είναι πιο διαδεδομένη και επιλέγει η Hellenic Αloe για τις καλλιέργειες της είναι η Aloe vera barbadensis Miller.

Η Aloe vera είναι πηγή βιταμινών, με κυριότερες τις B, C, E, είναι πηγή μετάλλων, ιχνοστοιχείων και αμινοξέων, ενώ είναι πλούσια σε πολυσακχαρίτες, στερόλες, ανθρακινόνες και σαλικυλικό οξύ. To τζελ που εξάγεται από το φύλλο του φυτού, περιέχει περισσότερα από 75 θρεπτικά συστατικά και 200 δραστικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων 20 μετάλλων, 18 αμινοξέων και 12 βιταμινών.

Σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη του φυτού παίζει το κλίμα της περιοχής στην οποία καλλιεργείται. Ευνοείται η ανάπτυξη του σε περιοχές με ήπιο χειμώνα (θερμοκρασίες πάνω από έξι (6) βαθμούς Κελσίου) και σε εδάφη που έχουν καλή αποστράγγιση. Περιοχές με ευνοϊκό κλίμα θεωρούνται η Κρήτη, η νότια Πελοπόννησος, τα νησιά του νοτίου Αιγαίου και η Κύπρος.

H GG Hellenic Aloe έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργαζόμενων παραγωγών, οι οποίοι καλλιεργούν τα φυτά της Aloe vera σύμφωνα με τις οδηγίες της. Η καλλιέργεια γίνεται αποκλειστικά με βάση τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και σκοπός μας είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας φύλλων, απαλλαγμένων από υπολείμματα επικίνδυνων φυτοφαρμάκων. Αυτά τα φύλλα αποτελούν την πρώτη ύλη για την παραγωγή υψηλής βιολογικής αξίας συμπληρωμάτων διατροφής και φυτικών καλλυντικών με βάση τη σύγχρονη πράσινη κοσμετολογία.